Alfredo’s Taqueria

Inrichting van Alfredo's taqueria

Door: Jaap van ‘t Hof – 02/02/2023

Contactgegevens:

Goudsesingel 204
3011 KD Rotterdam
Telefoon: 010 – 307 4680
Email: info@alfredostaqueria.nl

Openingstijden:

woensdag

17:00

23:00

donderdag

17:00

23:00

vrijdag

17:00

23:00

zaterdag

17:00

23:00

Review

Wat een fijne locatie

Aan de Goudsesingel staat een puik stukje wederopbouwarchitectuur dat tegenwoordig helemaal hip is geworden. Het Industriegebouw was een van de eerste bedrijfsverzamelgebouwen van Nederland en werd in 1952 opgeleverd. Het door Hugh Maaskant en Willem van Tijen ontworpen gebouw is een rijksmonument en werd na leegstand en verloedering opgekocht door Rotterdamse investeerders die hier iets moois mee wilden doen. Zie daar: Er is weer volop bedrijvigheid in dit mooie pand, en een van de takken waar het best goed meegaat is de in het pand aanwezige horeca. Zo ook Alfredo’s Taqueria. Een Mexicaans restaurant waar het genieten is.

Even reserveren, wel zo handig

Alfredo’s is, jammer genoeg, niet heel de week open. Van zondag tot en met dinsdag zal je ergens anders je maaltje Mexicaanse geneugten moeten halen. Gevolg is dat iedereen die dit van dit soort type keuke houdt, die ook nog eens voor een goede prijs/kwaliteit verhouding wordt weggezet, er snel bij moet zijn. Er is een flinke doorloop, maar vanaf 18:00 ‘s avonds is het echt verstandig even een reservering te doen. Dat kan via de website van Alfredo’s. Wel zo handig dus!

Jong internationaal publiek

Mede door de studentenhuisvesting in de directe omgeving en het Young Urban gehalte van de buurt trekt Alfredo’s een wat jonger publiek dan de restaurants en bars die we normaal bezoeken. Niet dat we helemaal uit de toon vallen, in de zaak waren meer gasten van middelbare leeftijd, maar overwegend zijn de bezoekers wat jonger. Dat maakt het natuurlijk ook hartstikke leuk, want trends worden voornamelijk gezet door jongere mensen. En dat herkennen we terug in de inrichting en de kaart van dit restaurant. Daarnaast kunnen we stellen dat we hier te maken hebben met een internationale zaak. Niet alle bediening spreekt Nederlands, het menu is in het Engels en om ons heen horen we Duits, Frans en Engels. Maar wees niet bevreesd: er komen ook genoeg Nederlandse gasten die het hier goed toeven vinden.

Aankleding

Over de aankleding van Alfredo’s Taqueria zijn we enthousiast. De eigenaren moeten bedacht hebben je mee te willen nemen naar een soort Mexicaanse kantine die warmte en gezelligheid moet uitstralen. Dat is ze goed gelukt. De blauwe bar (Bar Azul) is zo’n beetje het centrale punt van de zaak. De gerechten uit de keuken komen via deze bar naar de tafels toe. Daarnaast weet het personeel van achter deze mooie toog een enorme reeks van lekkere cocktails te produceren.
Wat ook opvalt is de rode trap naar El Piso Alto. Op deze hogere verdieping kan op drukke dagen nog eens een veelvoud van gasten bedient worden.
De zaak is verder aangekleed met mooie verlichting, zitjes met kussentjes en mooie verlichting. Ventilatoren doen de rest om het echt Midden Amerikaans te laten lijken.

Mexicaans Bier, of toch maar een IPA?

Een Mexicaans restaurant zonder een Mexicaans biertje te hebben gedronken? Dat zou je niet verwachten. Toch kozen we voor een heerlijke Lagunitas IPA, dat in zo’n mooi Lagunitas glas werd geserveerd. IPA en Mexicaans eten: het kan prima samen. Maar wil je een Sol, Bohemia of Corona biertje hebben, dan zal Alfredo’s je niet teleurstellen. Er is een uitgebreid assortiment van Mexicaans bier verkrijgbaar.

Patat op zijn Mexicaans

We hadden eigenlijk best wel een behoorlijke trek toen we binnenkwamen. En hoe kan je honger anders gestild worden dan met Mexicaanse patatjes. Bij Alfredo’s heten die Chipotle fries. Het gerecht is gemaakt van zoete aardappelen en komt samen met Chipotle saus. Dat laatste is een mayonaise waar gerookte jalapeno-pepers aan zijn toegevoegd. Allemaal erg smakelijk en het juiste gerecht om mee te beginnen.

Groenten

Uiteraard wilden we ook de nodige groente eten. Na de Chipotle Fries is het immers belangrijk om ook de nodige vitamines en anti-oxidanten binnen te krijgen. En groenten zijn natuurlijk ook superlekker! Wij bestelden de Alfredo’s salad:  Groene bonen, zwartoogbonen en geroosterde paprika geserveerd met reepjes tortilla waarbij een huisgemaakte dressing van groene kruiden op wordt uitgegoten. Maar zagen we daar nu ook wat parmezaan? In ieder geval erg lekker en een mooie verwelkoming na het zoete aardappel gerecht.

Barbacoa

Dan tijd voor het Mexicaanse eten wat iets meer bekend is. Wij namen de Barbacoa: Een zachte taco geserveerd met langzaam gegaard draadjesvlees van het rund gemarineerd in gedroogde pepers. Dit komt  samen met gepekelde paarse kool en een Pico de Gallo (mexicaanse saus van diverse verse groentes en koriander). De smaak is er een die je kan verwachten van slow-cooking gerechten die doorgaans op de BBQ bereid worden. Als je de tijd neemt om te koken wordt je beloond met een schitterend palet van smaken.
De Barbacoa bestaat uit drie van deze tacootjes, zodat het een perfecte maaltijd is om aan tafel te delen.

Quesadillas

Opnieuw een gerechtje dat prima past in het concept “shared dining” zijn deze drie heerlijke tarwe tortillia’s, maar dit keer gevuld met  gemixte zachte kazen. De keuken voegt er snijbiet en een uien chipotle  aan toe om alles nog meer in balans te krijgen. Voor de kaasliefhebbers een absolute must.

Fudge Brownie

Niet echt Mexicaans, maar Amerikaans is de Fudge Brownie. Toch krijgt deze brownie een Mexicaanse twist  mee. Het  dessert is namelijk ingespoten met Tequila. Daarnaast is de brownie, waar we verder walnoten en cranberries in proeven, huisgemaakt. Het nagerecht komt samen met wat verfrissend vanille-ijs. Voeg er een espresso (dat deden wij)  of een Carajillo cocktail aan toe en je hebt een lekkere afsluiter van een mooie  avond.

Fantastisch terras

We waren al een keer eerder bij Alfredo’s Taqueria geweest. Pre-corona streken we ooit neer op het fantastische terras van deze fijne zaak in de binnentuin van het Industriegebouw. Daarover kunnen we melden dat het daar top vertoeven is. Dus als de temperatuur toeneemt is het een goede tip om eens op de binnenplaats van het Industriegebouw neer te strijken en daar een cocktail of Mexicaans biertje te drinken. Succes verzekerd!

Pluspunten

  • In een topgebouw gevestigd
  • Prijs/kwaliteit dik in orde
  • Leuke aankleding van de zaak
  • Groot assortiment bieren en cocktails

 

Verbeterpunten

  • Helaas van zondag t/m dinsdag gesloten