Little V

Little V Rotterdam gevel

Door: Jaap van ‘t Hof – 02/06/2024

Contactgegevens:

Grotekerkplein 109
3011 GC Rotterdam
Telefoon: 010-413 11 91
Email: rotterdam@littlev.nl

Openingstijden:

dinsdag

12:00

22:30

woensdag

12:00

22:30

donderdag

12:00

22:30

vrijdag

12:00

23:00

zaterdag

12:00

23:00

zondag

12:00

22:00

Review

Zomertijd, terassentijd

Ondanks dat het deze zomer nog niet helemaal wil lukken met het terassenweer, lukte het begin juni toch even om op een droge zondagmiddag aan te schuiven voor een lekkere lunch. Als liefhebbers van de Aziatisch eten keuken streken wij neer op het terras van Little V. De locatie kan haast niet Rotterdamser: tegenover de Laurenskerk en op nog geen 50 meter lopen van de Binnenrotte waar de Markthal gevestigd is.
Het terras van Little V is weergaloos, leibomen zorgen ervoor dat je een lekker zomers gevoel krijgt, en nog belangrijker: dat je niet verbrand maar lekker in de schaduw een hapje kan doen.

Snel en efficiënt

Zonder reservering namen we de gok en die viel goed uit. Bij aankomst werden we snel, vriendelijk en efficiënt naar een leuk plaatsje op het terras geleid waar we plaats konden nemen. Alvorens we het eten bestelden kregen we een grote lijst met allerlei cocktails te zien. Op deze lijst was ook plaats voor de nodige mocktails en speciale limonades. Voor degene die hier nog niet van op de hoogte zijn, de trend van nu: cocktails die je hoofd helder houden en waarin geen alcohol is verwerkt. Bij Little V noemen ze de mocktails, net zoals de Cold Ice Teas en Lemonades; Little Virgins. Mireille koos voor de Grapefruit Passionade, een combinatie van zoetzure limonade gemixt met chili grapefruit, munt, passiefruit en limoen. Zelf koos ik, omdat ik de combinatie van Aziatisch eten en bier bijna niet kan weerstaan, voor een Leffe Blond van de tap.
Bij het kiezen van het menu werd gevraagd of we geen allergieën hadden of iets (zoals koriander) niet  lekker vonden. Wij gaven aan alles prima te vinden maar niet te scheutig te zijn met koriander omdat bij het gebruik van kleine hoeveelheden dit een behoorlijke impact op de smaak van een gerecht kan hebben. Goed dat men hier naar vraagt, dat is echt niet altijd overal het geval.

De lunch

Nieuwsgierig dat we waren naar de Vietnamese versie van het gerecht dat we in Thailand zo vaak aten, Papaja salade, koos Mireille voor de Goi Du Du. Deze salade werd gemaakt uit groene papajasalade, garnalen, tomaat, verse kruiden en een pittige dressing. Voor wat betreft die laatste kunnen we melden dat de pit prima te doen is bij Little V.  We hebben wel eens heftigere aanvaringen met dit verse gerecht gehad! De salade was goed in balans en wat belangrijk is,  dat ook de vissaus niet teveel overheerst en het gerecht niet te zout is. In het geval van Little V was de salade een lekkere en goede keuze waarbij de smaakmakers precies goed in verhouding waren..

Naast de Goi Du Du, werd er een soep besteld. Een echte stevige maaltijdsoep die nogal rijkelijk gevuld was. De Pho, zoals deze soep in het Vietnamees heet, zat naast dat er behoorlijk wat noodles in verwekt zaten ook vol met goed gegaard vlees: fijngesneden biefstuk, stoofvlees en vleesballetjes. De kleine versie van dit gerecht werd besteld. Voor een paar euro meer eb je de optie om er extra ossenstaart toe te voegen aan de toch al zo rijkelijk gevulde Pho. Voor als je flinke trek hebt lijkt dit ons dan ook e beste keuze die Little V op de kaart heeft staan.

Om nog wat extra aan de lunch toe te voegen namen we ook nog de Goi Cuon. Dit gerecht zijn gerolde rijstvelletjes waarbij je als vulling kan kiezen tussen vegetarische chay, kip, garnalen of rund. Wij gingen voor de garnalen en kwamen tot de ontdekking hoe vers een gerecht kan smaken. Wel een tip: vergeet niet te dippen in de saus die meekomt met het gerecht. Deze saus geeft de rijstrolletjes net die extra pit die ze nodig hebben om goed uit de verf te komen.

Afruimen iets te snel en efficient

De mooi ingerichte zaak deed ons een beetje denken aan de legendarische in 2016 gesloten Spice Market in New York. Service top, inrichting top en het eten ook top. Een puntje wat typisch Amerikaans was is dat de service direct stopt nadat je je laatste hapje gegeten hebt. Europees natafelen ontbreekt dan een beetje. Doordat alles zo efficient loopt bij Little V bekroop ons dit gevoel ook een beetje nadat we klaar waren met eten: er werd direct gevraagd om nog iets te bestellen. Aan de ene kant fijn, je hoeft geen eeuwigheid te wachten op de bediening, aan de andere kant is dat toch niet helemaal ons ding. Het is maar een klein dingetje dat ons zeker niet zal beletten om nog een keertje terug te komen bij Little V.

Pluspunten

  • Heerlijk terras
  • Mooi interieur
  • Prima prijzen

 

Verbeterpunten

  • Iets te korte natafel-tijd