Rodin

Gevel van Rodin

Door: Mireille Blommaert – 29/03/2024

Contactgegevens:

Schilderstraat 20A
3011 ES Rotterdam
Telefoon: 010 – 413 0143
Email: info@rodinrotterdam.nl

Openingstijden:

dinsdag

17:30

23:00

woensdag

17:30

23:00

donderdag

12:00

00:00

vrijdag

12:00

00:00

zaterdag

12:00

00:00

Review

Rodin zoals de naam al zegt is een restaurant met een Franse keuken in het hartje van Rotterdam. Een beetje verstopt in de Schildersstraat. We waren er al lange tijd niet geweest. Maar Rodin is één van die restaurants in Rotterdam waarvan je weet dat het altijd goed is en je ook niet de hoofdprijs betaalt.

Ruimte

We kregen een tafeltje boven waar we een goed overzicht hadden over het restaurant beneden. Het fijne aan Rodin is dat de tafels niet dicht op elkaar staan. Er is meer dan voldoende ruimte om de conversatie van je ‘buren’ niet op te vangen.
Rodin is open voor lunch en diner maar je kunt er ook terecht om te borrelen of gewoon wat te drinken.

Zalm uit de oven en een goed bereidde carpaccio

Op het bord buiten stond het dagmenu (€37,50) al vermeld. Jaap wist meteen dat hij voor het dagmenu zou gaan omdat het hoofdgerecht lam was. Eenmaal binnen hoefde Jaap de menukaart dus niet meer te zien. Ik ging niet voor het dagmenu maar had wel trek in vlees. Of, ik had eigenlijk trek in rode wijn. Er werd meteen een karaf water op tafel gezet en wat witbrood en de ‘ouderwetse’ tapenade. Helemaal prima, want we hadden trek.
Het voorgerecht van het dagmenu was zalm uit de oven met een gepocheerd ei geserveerd met een soort aardpeer in een dille dressing. Daarbij werd een ietwat romige Chardonnay uit de Navarra gedronken. Ik nam de carpaccio. Dat is een simpel gerecht maar goed te verzieken als het vlees niet goed is. Dat was hier zeker niet het geval. Het vlees was mals en je kon het met een vork zonder moeite uit elkaar trekken. Ik dronk er een Primitivo uit Puglia bij. Kortom, een prima start van de avond.

Malse hoofdgerechten

Na het voorgerecht vroeg de ober heel netjes of hij het hoofdgerecht al door kon laten komen. Dan kon want zoals eerder gezegd hadden we beste wel trek. Het hoofdgerecht van het dagmenu was een duo van lamsvlees. Dit bestond uit een mals stukje lamshaas en een licht gekruid lamsworstje. Het lamsvlees kwam samen met wat aardappels, ratatouille en een knoflook rozemarijnsaus. De ober had een begeleidende wijn ingeschonken. Hij had gekozen voor een Rioja, dat bleek een prima begeleider bij het lam. Mijn keuze was gevallen op de parelhoen. De parelhoen werd geserveerd op een mousseline van knolselderij samen met wit- en roodlof met stukje Granny Smith. Het vlees was mooi mals. Ook hier paste de primitivo er prima bij. Een mooie gebalanceerd hoofgerecht.

Lekkere kaas, maar welke?

Bij het dagmenu hoorde ook nog een nagerecht. Hangop met rode vruchten. In no-time had Jaap het opgegeten. Hij was niet echt enthousiast. In vergelijking met de andere gerechten was het nagerecht misschien wel te simpel. De ingemaakte aardbei leek net iets teveel op de vruchten die je wel eens in een potje tegenkomt.
Voor het nagerecht ging ik voor het kaasplankje. Geen idee welke kaas ik gegeten heb want de ober vertelde niet welke kaas er op het kaasplankje lag. Dat is jammer, want ik vind dat bij een kaasplankje wel uitleg hoort. Ik vind het ook altijd leuk om te horen waar de kaas vandaan komt. Ik denk dat ik brie, geitenkaas, een Hollandse oude kaas en iets met blauwschimmel heb gegeten. De kazen waren overigens prima qua smaak.

Rodin blijft een klassieker. We hebben een prima avond gehad en op het eten was bijna niets aan te merken. Ook de bediening was vriendelijk en attent. Hoewel ze wel iets meer over de gerechten kunnen vertellen. Dat had de avond echt compleet gemaakt.

Pluspunten

  • Een van de klassiekers van Rotterdam, hier moet je geweest zijn
  • Prijs/kwaliteit is top
  • Veel ruimte en een goede akoestiek

Verbeterpunten

  • Iets meer uitleg bij de gerechten is gewenst