Bar Blink

Bar Blink interieur

Door: Mireille Blommaert – 06/04/2024

Contactgegevens:

Wijnhaven 59
3011 WJ Rotterdam
Telefoon: 010 – 333 0429
Email: info@barblink.nl

Openingstijden:

maandag

10:00

23:00

dinsdag

10:00

23:00

woensdag

10:00

23:00

donderdag

10:00

23:00

vrijdag

10:00

23:00

zaterdag

10:00

23:00

zondag

10:00

23:00

Review

Toevalstreffer

Bij toeval fietsten we op een winterdag langs bij Bar Blink aan de Wijnhaven met het idee om er een keer te eten omdat het er zo tof uitzag. Op Tweede paasdag was het dan zover. Tijdens een fietstocht door Rotterdam hadden we trek in een drankje. Halverwege de middag belandden we bij Bar Blink aan de Wijnhaven. We kozen ervoor om boven te zitten want dan heb je een mooi overzicht over het restaurant. Als je naar buiten kijkt heb je mooi zicht op de Willemsbrug.

In de heerlijke stoelen smaakten de drankjes prima. We hadden echt het gevoel dat we daar eindeloos konden blijven zitten. Jaap nam …. bier, een Tripel Piranha van de Stadshaven brouwerij. Ik nam eerst thee daarna een glas Viognier. Het viel ons al op dat de prijzen heel redelijk waren. Een pluspunt.
Wat ons verder opviel was, en dat is voor ons vijftigers belangrijk, dat de akoestiek bijzonder goed was. Vaak is er in restaurants met een hoog plafond een hoog kippenhokgehalte. Ondanks dat het druk was in het restaurant was het zeker geen kippenhok. Nog een pluspunt.

Snel tweede bezoek

Een tweede bezoek volgde al snel. Een week later op de eerste zomerse dag van het jaar. Ik had gereserveerd omdat ik dacht dat het wel druk zou worden. Dat was ook zo. Het terras zat vol. Bar blink heeft een leuk terras, boven en beneden. Het terras is niet groot maar je zit er wel heerlijk in de zon. Wat is er nu lekkerder dan de zon in de lente. Er was voor ons een tafel buiten gereserveerd. Dat was fijn.

Mediterraan, maar ook gewoon een hamburger

We waren er voor lunch maar je kunt bij Bar Blink ook ontbijten, borrelen en dineren. De kaart is mediterraan. We hadden zoals gewoonlijk best trek dus we namen pita met 3 dips (tzatziki, hummus en van de 3e dip ben ik de naam vergeten maar het was in ieder geval met paprika en amandelen), friet (sorry mensen maar zo stond het echt op de kaart) met harissamayonaise. Dit was om te delen.
Jaap nam de Blink’s smash burger met rundvlees, cheddar, sla en tomaat. De burger was goed opgebouwd op een stevig broodje met het welbekende prikkertje. De burger was super sappig en met de extra bestelde patatjes een mooie opbouw van wat nog een lange zwoele lentedag zou worden.
Ik nam Melanzane alla Parmigiana. Ik hou ervan. De zachte aubergine met parmezaanse kaas. Niks op aan te merken. Gewoon lekker.

De drankjes waren die we namen waren saai dit keer. Dat lag overigens niet aan Bar Blink, zij hebben voldoende mooie sapjes en andere lekkere drankjes op de kaart staan, maar echt aan ons zelf: Jaap nam een 0.0 biertje en ik een spa rood.

Bakkie Pleur bestellen

We sloten de lunch af met koffie en thee. Dan weet je weer dat je in Rotterdam centrum bent want een deel van de bediening was Engels. Jaap wil zijn koffie altijd met een beetje melk. Gewoon een ‘bakkie pleur’ zoals hij dat noemt. Dat is lastig te vertalen. Het kwam goed. De man met bril koffie was precies zoals hij zijn koffie graag heeft. Ik nam groene thee. Ik vind het altijd een pluspunt als er losse thee is. De thee is van Theemaas. Helemaal goed.

Conclusie

Dus wat vinden we van Bar Blink. Het is zeker een aanrader en het is echt niet alleen voor ‘hip’ publiek. Iedereen kan er terecht en zal zich er thuis voelen. De bediening is attent en vriendelijk. De prijs-kwaliteitverhouding is meer dan prima.
We komen zeker nog een keer terug… of meerdere keren.

Pluspunten

  • Goede prijs kwaliteit verhouding
  • Bediening: very nice!
  • Akoestiek en sfeer: TOP!

Verbeterpunten

  • Terras heeft wat lastige afstapjes, wees gewaarschuwd.