Brasserie Thuis

Buitenaanzicht van Brasserie Thuis

Door: Jaap van ‘t Hof – 17/11/2022

Contactgegevens:

Hoge Limiet 275
3053 KT Rotterdam
Telefoon: 010 – 333 5720
Email: info@brasseriethuis.nl

Openingstijden:

dinsdag

12:00

23:00

woensdag

12:00

23:00

donderdag

12:00

23:00

vrijdag

12:00

00:00

zaterdag

12:00

00:00

zondag

12:00

22:00

Review

Gewaagd

Het zou je maar overkomen. Wil je voor jezelf beginnen, nadat je zoveel ervaring hebt opgedaan in de Gouden Snor en Het Halve Maatje…..En dan,….breekt corona uit! Twee lange jaren nadat je hebt geïnvesteerd in je nieuwe zaak heb je te maken met allerlei beperkingen. En toch hou je vol. En terecht dat de eigenaar dit gedaan heeft: wat een mooi en leuk zaakje daar aan op de kruising van de Ringdijk en Adrianalaan in Schiebroek.

Lachende Scheerkwast

De recensent van dienst kwam in een ver verleden nog wel eens een biertje happen aan de toog van dit etablissement dat destijds luisterde naar de illustere naam “De Lachende Scheerkwast”. Biertjes happen dat kan nog steeds, en gelukkig niet alleen de Oranjeboom biertjes van weleer. In Brasserie Thuis staat Peroni als lichte en doordrinkbare Peroni op tap. Daarnaast nog een aantal andere mooie bieren op tap, waarvan de Grolsch Weizenbock Infused de smaakpapillen volop deed verrassen.

Broodplank

Omdat we die dag nog niet veel gegeten hadden namen we als voorafje de broodplank om even de ergste trek te stillen. Broodplankjes zijn vaak wat eenvoudig, maar dat viel van deze niet te zeggen: mooi afgebakken mini broodjes met tomaten knoflookboter. Daarnaast een smeuïge aïoli en uiteraard een extra vierge olijfolie om het compleet te maken.

Herfstplank

Bij het uitdelen van de kaart gaf de bediening aan dat er ook twee gerechten buiten de kaart op het menu stonden. Verderop in de modern aandoende zaak zagen we dezelfde gerechten ook nog eens vermeld staan, wel zo handig als je vergeten bent om alles te onthouden.
Omdat we ons graag laten meenemen in wat de keuken naast de kaart te bieden heeft gingen we mee met de Herfstplank voor twee personen.Op deze plank werden o.a. Gamba’s in knoflook, een vispannetje, een malse bavette en pulled chicken op toast geserveerd. Het geheel kwam samen met patatjes en nog meer brood!

Daarnaast bestelden we sardines. Niet omdat dit nu direct associaties met het seizoen oproept, maar wel omdat het niet altijd overal op de kaart staat en daarnaast ook erg lekker is als de visjes goed bereid worden. En dat was zeker het geval.

Afsluiting

We sloten de avond af met gekarameliseerde peertjes, die geserveerd werden in een suikerschelp en als begeleiding een bolletje yoghurt honing notenijs. Verder namen we een assortiment van zoete lekkernijen die prima bij de koffie en thee pasten.

Geslaagd

Schiebroek (en de 110-morgen) kan blij zijn met Brasserie Thuis. Het restaurant heeft een goede prijs kwaliteit verhouding en is lekker to

Pluspunten

  • Goede prijs kwaliteit verhouding
  • Leuke gerechten buiten de kaart om
  • Speciaal bier op tap
  • Moderne look
  • Vrij parkeren op de parking voor de Brasserie

Verbeterpunten

  • Verhouding hoge/lage tafels (iets meer lage tafels zou gewenst zijn)