Café Prêt á Boire

Gevel van Café Prêt á Boire

Door: Mireille Blommaert – 29/10/2023

Contactgegevens:

Bloemfonteinstraat 78c
3072 HK Rotterdam
Telefoon: 010 – 322 0822
Email: info@cafepretaboire.nl

Openingstijden:

donderdag

17:00

22:00

vrijdag

17:00

22:00

zaterdag

14:00

22:00

zondag

14:00

22:00

Review

Eten en drinken op Zuid

In een karakteristiek pand aan de voet van metrostation Rijnhaven zit Prêt á Boire. Op Zuid dus. Dat blijft een blinde vlek voor ons. Op een druilerige zondagavond na de film in Lantaren fietsten we in 5 minuten naar het café. Je stapt in een warm ruimte met hoge ramen die als een moderne Franse bistro is ingericht.

Wat is Prêt á Boire?

Café Prêt á Boire is meer dan een café. Je kunt er uiteraard binnenwippen voor een drankje. Maar je kunt er ook eten. Ze schenken natuurwijnen van Blije wijnen. Logisch, want Maud is de eigenaar van Blije wijnen in de Fenixloods. De ingrediënten worden lokaal ingekocht.
De kaart bestaat uit kleine gerechten. Die je kunt delen maar dat hoeft niet. Wij waren in ‘sharing mood’ en bestelden 3 voorgerechten en 3 hoofdgerechten. Dat was voor ons meer dan genoeg. Uiteraard was er nog ruimte voor een nagerecht.

Voorgerechten

We trapten af met zuurdesembrood van Das Brot (daar zijn we fan van) met radijsjesboter en ansjovis. Een zachte smeuïge boter met het zoute van de ansjovis is een mooie en onverwachte combinatie. Zo waren er die avond nog meer bijzondere combinaties.
De ossenworst die we hadden besteld werd geserveerd met piccalilly met grote stukken groenten. Ik houd niet zo van rauw vlees maar heb toch een vorkje meegeprikt. Ik moet zeggen het vlees was van goede kwaliteit.

Het laatste voorgerecht waren de hete dadels. Je wordt hiermee op het verkeerde been gezet want je denkt dat zal wel pittig worden. Niets was minder waar, de dadels waren warmgemaakt in de oven. Ze werden geserveerd met ingelegde citroen, love it, met pistachenoten en soja room. Een machtige maar goddelijke combinatie.

Hoofdgerechten

De hoofgerechten werden tegelijk opgediend. Was nog wel een uitdaging om alles op tafel te zetten want de tafels hebben een Frans bistro formaat. Met wat passen en meten lukte het wel.
We begonnen met de pie gevuld met bloemkool en cheddar. Heerlijk comfort food dat prima past bij de herfst. Vervolgens namen we de kouseband tonnato met ei en kappertjes. De kouseband was gevlochten wat een leuk effect had op het bord. Gelukkig hadden we nog wat brood achtergehouden om te dippen in de tonnato. Een traditioneel gerecht maar ook hier weer met een twist.
Als laatste namen de Prêt Kumpir. Aardappel met een kaasvulling en daar bovenop boerenkool. Ook dit is comfort food. 

Nagerecht

Van al het comfort food waren we behoorlijk voldaan. Er is dan toch altijd de trek in zoet om de maaltijd af te sluiten. We wilden graag delen en er werd ons geadviseerd om dan de Brown Betty te nemen. Een brown betty is geen brownie. Maar het is een van oorsprong Amerikaans recept uit de oven gemaakt van appel en kaneel afgetopt met crumble. Deze had ook nog een toefje boerenyoghurt. Dit zorgde voor wat romigheid in het gerecht. 

Drinken

Ik nam een glaasje oranje wijn. Een zoetige, fruitige wijn die prima paste bij de romige gerechten. Jaap nam een Jambe de Bois van de Brusselse Brouwerij Brasserie de la Senne. Een royaal gehopte Tripel die zeer evenwichtig van smaak is en je de alcohol (8%) niet snel opmerkt. Beetje oppassen dus.

 

Tot slot

Prêt á Boire heeft ons positief verrast met bijzondere, moderne combinaties van ingrediënten van goede kwaliteit en een goede prijs. De bediening was heel vriendelijk en behulpzaam. Het publiek is overwegend hip en jong. Maar wij als vijftigers voelden ons er ook thuis met de muziek van de jaren 80 op de achtergrond.
In de zomer is het mogelijk op het terras te zitten. Dat leek vrij ruim. Een mooie gelegenheid om in de lente of zomer nog eens terug te keren. 

Maud vertelde ons dat het nog een beetje pionieren is maar dat steeds meer mensen de zaak weten te vinden. Dat is meer dan terecht. Het toont lef en visie om op deze plek een café, wijnbar, restaurant te openen. Kortom, Prêt á Boire is een verborgen parel die het verdient om ontdekt te worden.

Pluspunten

  • Gedurfd en gewaagd
  • Heerlijk eten
  • Lekkere muziek
  • Mooie Blije wijnen
  • Heerlijk bier

 

Verbeterpunten

  • Een leuning naar het beneden gelegen toilet ontbreekt