Eaux Posse

Gevel van Eaux Posse

Door: Mireille Blommaert – 12/11/2022

Contactgegevens:

Schiemond 40
3024 EE Rotterdam
Telefoon: 010 – 737 1815
Email:

Openingstijden:

donderdag

17:30

22:30

vrijdag

17:00

22:30

zaterdag

17:00

22:30

zondag

12:00

20:00

Review

Rauw randje

Zo jammer dat Posse in de Fenixloods moest sluiten. Het was een fijne creatieve plek met een rauw randje. Gelukkig is er nu al een tijdje Eaux Posse. Het rauwe randje in het restaurant is verdwenen maar de locatie Schiemond heeft nog wel een rauw randje. De
creativiteit is nog steeds aanwezig. Aan de inrichting is veel zorg besteed met lichte kleuren met de sfeer van een moderne Franse brasserie. Niet onbelangrijk, de akoestiek is prettig. De eyecatcher van het restaurant is de bank.

Watertaxi

Het restaurant ligt wat afgelegen, dus niet een plek waar je even op de bonnefooi binnenwipt. De locatie ligt aan het water. In de zomer is er een fijn terras. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en de watertaxi meert er ook aan.

Wij waren er op een zaterdagavond en het restaurant was vol. Van tevoren reserveren is handig. We hadden een tafel aan de bank. Hoewel de bank comfortabel is misten we wel een kussen om je rug te ondersteunen. Ik gleed een beetje van de bank af.
De sfeer is ontspannen. De Franse ober van dienst was vriendelijk en attent. Met een gezellige mix van Engels en Nederlands hebben we ons menu samengesteld. De menukaart is gebaseerd op shared dining. Kleine gerechten die je kunt delen gebaseerd op de Franse en Noord-Spaanse keuken. Op de menukaart staan een aantal vegetarische/veganistische opties. We hadden niet veel honger dus we namen in totaal 4 gerechten.

Verfijnde combinaties

We begonnen met de oesters uit Ierland. Gevolgd door de knolselderij bereid met drie bereidingen. De knolselderij had een hele zachte smaak. Echt een gerecht waarvan je denkt waarom eten we thuis niet wat vaker knolselderij.
Vervolgens kregen we de Rôti de boeuf. Rosbief met een ansjovis crème en zee eik krokant. De zee eik krokant gaf dit gerecht een extra bite. Met de gemarineerde zeebaars met ponzu en gefermenteerde courgette sloten we de hoofdmaaltijd af. Dit gerecht was absoluut het gerecht wat ons het meeste aansprak. Een hele verfijnde combinatie.
Hoewel de desserts er fantastisch uitzagen gingen we voor het kaasplankje. Het kaasplankje was royaal. Bij het kaasplankje dronken we Ratafia. Een likeur uit Frankrijk/Spanje. Een aanrader.
Bij de andere gerechten namen we een Saison bier en een glas Albariño.

De gerechten zijn heel mooi afgewerkt en met zorg en liefde bereid. We komen in de zomer terug om op het terras te genieten van het uitzicht over de Maas. We hopen dat de vergunning voor het restaurant aan de scheepshelling in de Oude Haven snel rondkomt.
Daarmee krijgt de Oude Haven er een parel bij.

Pluspunten

  • Verfijnde combinaties
  • Mooi terras met uitzicht op de Nieuwe Maas
  • Vriendelijke bediening
  • Akoestiek

Verbeterpunten

  • Ontbreken van een kussen op bank