Le Nord

Gevel en Interieur van Le Nord

Door: Jaap van ‘t Hof – 26/11/2023

Contactgegevens:

Proveniersstraat 33A
3033 CH Rotterdam
Telefoon: 010 – 265 4438
Email:

Openingstijden:

maandag

12:00

00:00

dinsdag

12:00

00:00

woensdag

12:00

00:00

donderdag

12:00

00:00

vrijdag

12:00

01:00

zaterdag

12:00

01:00

zondag

12:00

01:00

Review

Frans straatje midden in de stad

Vlak achter het Centraal Station ligt een van de mooiere straatjes van Rotterdam gelegen. Waar het ver tot in de jaren ’90 nog allemaal gedoe met drugsoverlast was, lijkt het hier nu wel Frankrijk in het klein. Als Rotterdam ergens iets gemeen heeft met Parijs dan is het hier wel. In de Provenierstraat liggen allemaal restaurantjes bij elkaar gelegen, die zeker zomers, als de zon schijnt, een bepaalde mate van “jeu de vivre: geven. Als je in Rotterdam bent loop dan zeker even deze straat in. En als je trek hebt, loop eens bij Le Nord binnen.

Lunch, wijnbar, biergarten of diner

Wat is Le Nord eigenlijk? Dat vroegen we ons af toen we gingen boeken. De website van deze zaak geeft aan dat ze een bistrot zijn maar dat het ook een soort lunchzaak is. Daarnaast is Le Nord ook nog eens een wijn- en bierbar. Kan dat allemaal wel samen? Wie Le Nord binnen stapt zal snel genoeg zien dat het allemaal gemoedelijk samenkont. Het interieur is niet echt typisch Frans te noemen, het neigt meer naar een eetcafe, maar dan wel eentje die kwaliteit biedt zoals dat vaak in Frankrijk het geval is. Maak je vooral niet druk lijkt de eigenaar gedacht  te hebben toen hij deze zaak bedacht, en dat is misschien wel een beetje wat Le Nord moet zijn. Lekker relaxen, op je gemak een maaltijd nuttigen en wat lekkers drinken als dat je net even uitkomt.

Wat aten we en wat dronken we?

Wij waren er voor een lunch op een regenachtige zondagmiddag. Een lunch waarbij een Gulpener pilsje gedronken werd en die vooral niet ingewikkeld zou moeten zijn, we zouden die middag immers nog meer gaan doen en een te volle maag paste niet bij deze activiteit. We kozen daarom voor de eenvoudige maar o zo heerlijke Rotterdamse Rundvleeskroketten. Een klassieker die het altijd goed doet, waar het lichaam van de Rotterdam warm van wordt en niet te vergeten, het mits goed bereid, altijd lekker smaakt. Dat laatste werd zeker bewaarheid. Prima kroketje, met twee dikken plakken biologisch zuurdesembrood, mosterd en wat salade.
Het andere gerecht dat we bestelden was de rijkelijk gevulde Croque Madame. Voor wie niet weet waar dat voor staat: Croque Monsieur is een variant van de tosti. Met een vleugje arrogantie natuurlijk. Croque Madame is de vrouwelijke variant. De madame die bij LeNord op de kaart staat mag met alle recht van de wereld heerlijk arrogant zijn. De Croque Madame komt namelijk met Bechamelsaus, Gryèrekaas, Serrano ham, een gebakken ei en wat Mesclun blaadjes.  Wat wil je nog meer?
Nou een diner misschien? De kaart, een mix van de mediterraanse keuken, Franse landinvloeden en een vleugje Azië, beloofde namelijk veel goeds. Ook voor mensen die liever biologisch eten of vegan zijn is er heel wat te genieten in Le Nord. Tel daarbij op de vele wijnen en mooie bieren…bij Le Nord wil je al snel meer. Helaas, wij hadden slechts beperkt de tijd, een diner zat er niet in.

Waarom naar Le Nord?

Omdat je er gewoon een keer geweest moet zijn om te zien of het je bevalt. En bevalt het je, ga dan nog een keer. Dat laatste overwegen wij zeker te doen. Wij hadden de pech dat het tijdens ons bezoek regende en ook nog eens behoorlijk koud was, maar dat gaat komende zomer zeker een keertje goed komen. We zien ons al heerlijk op het terras zitten met een van die vele mooie bieren of wijnen en een lekker gerecht. Au revoir, Le Nord.

 

 

Pluspunten

  • Schitterende locatie
  • Sfeervol
  • Leuke combinatie van wijn, bier en eten
  • Prijs/kwaliteit verhouding

Verbeterpunten

  • Verouderde toiletten (wordt aangepakt)