Olympia Kitchen Bar

Gevel van Olympia's

Door: Jaap van ‘t Hof – 08/01/2023

Contactgegevens:

Schiedamsevest 2
3011 BA Rotterdam
Telefoon: 010 – 433 49 49
Email: info@olympiakitchenbar.nl

Openingstijden:

maandag

16:00

22:00

dinsdag

16:00

22:00

woensdag

16:00

22:00

donderdag

16:00

22:00

vrijdag

12:00

22:30

zaterdag

12:00

22:30

zondag

12:00

22:30

Review

Aanschuiven zonder reservering

Wij kennen Olympia vooral van evenementen als Koningsdag. Je kent het wel: gezellig borrelen in de stad waarbij het steeds gezelliger wordt. Na al die drankjes is er altijd wel iemand in het gezelschap die aan het einde van de middag vindt dat er nog een hapje gegeten moet worden. Waar kan je dan terecht op zo’n drukke dag zonder reservering? Nou precies, bij de Griekse familie die al sinds jaar en dag aan de Schiedamsevest Olympia Kitchenbar bestiert. Altijd wel een tafeltje over. Maar dat kan eigenlijk op elke dag wel. Zo gingen we onlangs naar de film en besloten op het laatste moment nog wat te gaan eten. Lekker naar Olympia dus.

Grote zaak waar het altijd lente is

Bij Olympia is het niet alleen lente in de ogen van de vriendelijke serveerster die je snel en professioneel te woord staat. Nee, de enorme bloesem van de boom die midden in de zaak staat geeft je een beleving van lekker weer, ook al is het midden in de winter. Wellicht lijkt het wat aan overdaad, maar toch, het heeft absoluut iets.

Veel waar voor je geld

Overdaad dat hoeft niet negatief uitgelegd te worden, dat gaat ook op voor de porties die je bij Olympia bestelt. Die zijn met een woord “enorm” te noemen. En het mooie is, je levert helemaal niets in op de kwaliteit ervan. Ook die is van een prima niveau.

Olijven met diverse soorten brood

Om in de Griekse stemming te komen namen wij een schaaltje olijven. De mooie zwarte exemplaren kwamen samen met diverse soorten brood. Met name de reepjes pitabrood wisten ons te verrassen. Proefde we daar nu lichte tonen van komijn? En die smaak in combinatie met de geroosterde smaak van het brood. Heerlijk!

Vega Moussaka

De meeste Griekse restaurants staan bekend om de mooie vleesgerechten. Daarover zo meer. Maar wist je ook dat ze best wel goed vegetarisch eten kunnen voorschotelen? Dat is zeker het geval bij Olympia. Een moussaka waarin diverse laagjes groenten zoals aardappelen, aubergine, courgette en champignon samen met een Griekse kefalotirikaas en bechamelsaus een prachtig geheel vormen

Mixed Grill Olympia

En het vlees? Ja dat mag echt  niet ontbreken. Gekozen werd voor de mixed grill Olympia. Een combinatie van een spiesje kophaas, gekruid varkensgehakt, lamskotelet, een varkenshaas dat samenkomt met giros. Al met al top gekruid en geserveerd met tzatziki, patatjes en een frisse salade.
De echte carnivoor wordt hier dan ook zeker blij van. Niet iets voor elke dag, maar zeker wel voor als je een keer gaat uit eten, van vlees houdt en gewoon even wil genieten van de verschillende smaken die vlees,  mits goed bereid, met zich mee kunnen brengen.

Terras

Olympia’s Kitchenbar beschikt net zoals veel andere restaurants uit onze recensies over een terras. Schijnt de zon en is de temperatuur behaaglijk dan kan je er een heerlijk plaatsje vinden. Mag het maar snel mooi weer worden. Wie weet strijken we dan snel een keer neer om om in het weekend, als Olympia ook voor de lunch open is, om naast wat eten ook een lekker Mythos biertje, een glas Griekse wijn, een van de vele cocktails of een ouzo te bestellen.

Pluspunten

Overdaad schaadt hier zeker niet!

Langslopen zonder reserveren

Waar voor je geld

Prijs-kwaliteit verhouding

Verbeterpunten

Veel fietsen belemmeren de doorgang van het terras en restaurant