Pesca

Interieur van Pesca

Door: Jaap van ‘t Hof – 19/08/2023

Contactgegevens:

Botersloot 125
3011 HE Rotterdam
Telefoon: 010 – 307 1381
Email: rotterdam@pesca.restaurant

Openingstijden:

maandag

12:00

14:30

maandag

17:30

23:00

dinsdag

12:00

14:30

dinsdag

17:30

23:00

woensdag

12:00

14:30

woensdag

17:30

23:00

donderdag

12:00

14:30

donderdag

17:30

23:00

vrijdag

12:00

14:30

vrijdag

17:30

23:00

zaterdag

12:00

14:30

zaterdag

17:30

23:00

zondag

12:00

14:30

zondag

17:30

23:00

Review

Gemeentemonument

In het gemeentemonument aan de Botersloot 125 waar achtereenvolgens de Verenigde Spaarbank, het Berlage instituut en het Luzac Lyceum gevestigd waren is nu het chique Motto-hotel van de Hiltongroep neergestreken. Het hotel wordt gedeeld  met visrestaurant Pesca. Een culi-hotspot waar we nog niet heel lang geleden neerstreken om ons te verwennen met een lunch van schaal- en schelpdieren.

Ontvangst

Door een allervriendelijkste dame werden we bij de ingang ontvangen en kregen we een sardineblikje. De eerste culinaire verrassing? Helaas, het blikje dient als een tafelnummer waarop de rekening wordt gezet. Overigens wel origineel natuurlijk. Wat ook origineel was, is de popcorn die we als een soort starter meekregen. De popcorn verwijst met een knipoog naar het ’Theatre of Fish’ waar Pesca zichzelf letterlijk mee in de etalage wil zetten. De verse vis staat uitgestald op tafels met ijs waarboven de prijzen van de producten worden weergegeven. Dat geldt ook voor het enorme wijn-assortiment dat als je je vis besteld hebt ten toon wordt gesteld in de wijnwinkel. Een leuk idee en weer eens wat anders dan de standaard die we gewend zijn. Uit de wijnwinkel bestelden wij een fles Picpoul de Pinet, een prima begeleider voor schaal- en schelpdieren.

Originele kleding in een mooie omgeving

Pesca is strak en modern ingericht waarbij er veel planten zijn gebruikt. Dit geeft het restaurant een hedendaags karakter. Ook het personeel is helemaal van nu. Jong, ambitieus en voorzien van originele t-shirts met teksten zoals:  “Shrimply the Best”, “Don’t be Shellfish” en “Lekkerbek”.  Erg goed verzonnen door de bedenkers van dit restaurant dat ook in de hoofdstad een vestiging heeft.

Arrangement

Wij waren echter al voorzien doordat we de aanbieding van Heerlijk op zak hadden en de Fruit du Mer op ons verlanglijstje hadden staan. Toch begonnen we vooraf met een broodje met wat smeersels om na de popcorn toch echt in de stemming te komen van al dat heerlijks dat nog zou komen.

Fruit du Mer

Voor de lezers die niet weten wat een Fruit du Mer is, eerst even wat uitleg: Het is de Franse benaming voor een plaat met zeevruchten die voorzien is van rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren die koud worden geserveerd. Dit is goed om even in gedachte te nemen als je het volgende leest:

De Fruit du Mer van Pesca zijn namelijk  een beetje anders dan de traditionele versie: Mosselen op zijn Aziatisch en mediterrane vongole schelpjes. De oesters met de nodige dressings, de krabpoten en de gekookte gamba’s zorgden dan wel voor die Franse twist. Bijzonder smakelijk waren de coquilles en nog completer werd het met de gerookte zalm die gedrapeerd was met oranje viseitjes die voor de nodige feestelijkheid van het gerecht zorgde.

Dessert

Een brownie met zout-caramel-ijs en banaan complementeerde de maaltijd perfect. Ook een kopje koffie en een muntthee smaakten ons goed aan het einde van deze uitgebreide lunch. Na deze drankjes vroegen wij de rekening die, ondanks dat Pesca niet het goedkoopste restaurant is, wel in lijn lag met de verwachting en waar voor het geld bood. Graag gaan we nog een keertje terug voor een diner waarbij we ons nog eens graag laten vermaken door de artiesten uit het “Theatre of Fish”

Pluspunten

  • Origineel concept
  • Mooi interieur
  • Het restaurant heeft lef om het iets anders dan standaard aan te pakken
  • Verrassende gerechten

Verbeterpunten

  • Het sardineblikje hadden we graag als een soort amuse willen zien