Pho Hanoi Authentic

Pho Hanoi Authentic ingang Nieuwemarkt

Door: Jaap van ‘t Hof – 30/09/2023

Contactgegevens:

Botersloot 58a
3011 HJ Rotterdam
Telefoon: 010 – 846 93 08
Email:

Openingstijden:

maandag

11:30

21:00

dinsdag

11:30

21:00

woensdag

11:30

21:00

donderdag

11:30

21:00

vrijdag

11:30

22:00

zaterdag

11:30

22:00

zondag

11:30

21:00

Review

Less = More

Als je Pho Hanoi Authentic binnenstapt kom je in een eenvoudig interieur terecht. Ook het terras aan de kant van de Niewemarkt is eenvoudig in zijn soort. Bezoekers die wel eens in Azië zijn geweest weten dat de meest eenvoudige zaakjes vaak het allerlekkerste eten serveren. Zo ook bij Pho Hanoi Authentic, je weet niet wat je overkomt als je de eerste hapjes van je eten tot je neemt.

Vriendelijke bediening

Ook typisch Aziatisch is de bediening. Onze serveerster spreekt geen woord Nederlands, maar ze probeert het op een hele vriendelijke toon in het Engels het je toch prima naar de zin te maken. En dat lukt met verve. Een gratis kopje jasmijnthee van het huis doet natuurlijk ook erg goed om je op je gemak te laten voelen.

Broodje varkensvlees

Vietnam is een land waar de Franse invloeden tot in de 20e eeuw gehuisvest waren. Dat zie je opmerkelijk terug op de kaart van veel Vietnamese eettentjes, zo ook bij Pho Hanoi Authentic. Het stokbroodje is er in diverse vormen te krijgen, vegetarisch (tofu en omelet), kip en met varkensvlees. Wij kozen voor de laatste. Een knapperig stokbroodje waarop een heerlijke zoet geroosterd zacht varkensvlees wordt gepresenteerd. Het vlees komt samen met tofu of omelet, zoetzure augurk, koriander en een huisgemaakte saus.

Kiploempia’s

Voor nog geen 4 euro krijg je de traditionele Vietnamese Loempia, die je al sinds de jaren 1970 in veel Vetnamese stalletjes kan krijgen. Het formaat is wel twee keer zo groot. Samen met de saus kan je dit gerechtje vooraf maar ook tussen de andere gerechten eten. De prijs/kwaliteitsverhouding is echt super te noemen. Beter wordt het niet voor deze prijs!

Noedelsoep kip

Aziatische soepen zijn heerlijk weten we van onze reizen in dit deel van de wereld. De combinatie van zuur, zoet, zout en spicy komen vaak samen in dit gerecht wat veelal als hoofdgerecht gegeten kan worden. Zo ook bij Pho Hanoi Authentic waar de soep ook nog een rijkelijk gevuld is met noodles, grote stukken kip, taugeh, pepers en citroengras. Wat een genot om dit in Rotterdam ook te kunnen eten.

Prijs is top

Voor een hele grote lunch rekenden we met zijn tweeën nog geen € 25,00 af, Als je het ons vraagt is dit meer dan het geld waard als je zo fijn bediend wordt en het eten er echt uitspringt. We gaan hier zeker nog eens een keer lunchen

Pluspunten

  • Vriendelijkheid personeel
  • Authentiek Aziatisch
  • Prijs/kwaliteit
  • Gezellig terras

 

Verbeterpunten

  • Er wordt geen alcohol geserveerd