Popocatepetl

Uitzicht vanuit Popocatepetl op de Oude Haven en het Witte Huis

Door: Jaap van ‘t Hof – 23/11/2023

Contactgegevens:

Spaanse Poort 71
3011 MN Rotterdam
Telefoon: 010- 4120364
Email: rotterdam@popo.nl

Openingstijden:

maandag

17:00

00:00

dinsdag

17:00

00:00

woensdag

17:00

00:00

donderdag

17:00

00:00

vrijdag

17:00

00:00

zaterdag

17:00

00:00

zondag

17:00

00:00

Review

Op een wat gure donderdagavond in November togen wij naar een restaurant waar wat jeugdsentiment lag. Dit restaurant, gelegen in de Oude Haven, bestaat inmiddels al de nodige decennia, en werd sinds dat bezoekje uit de jaren ’80 nooit meer bezocht. Niet omdat het destijds niet beviel, nee het is er eigenlijk nooit meer van gekomen. En dat is eigenlijk best zonde te noemen, want Popacatepetl is een prima easy going Mexicaans restaurant waar elke Rotterdammer best zo nu en dan eens binnen zou kunnen stappen.

Rustig begin, maar steeds drukker

Als je Popocatepetl binnenkomt dan valt het op dat het voor zeven uur ’s avonds nog niet een hele drukke bedoeling is. Het restaurant is tot middernacht open en dat zie je een beetje terug als je wat vroeger komt. Maar na zevenenen loopt het vol met toeristen, studenten, groepjes collega’s en gewone Rotterdammers. Het interieur voelt warm en comfortabel aan en is helemaal 2023, wel zo fijn.

Nachos en bitterballen als starter

De lekkere trek zat goed in ons systeem en daarom bestelden we twee voorgerechten die niet direct het meest gezonde imago hebben maar wel kunnen tippen aan de noemer “soulfood”: We gingen voor de Jalapeño kaasbitterballen en de Nachos Pulled Pork. De bitterballen kwamen met een bakje limoenmayonaise en voldeden aan onze verwachting. De nachos overtroffen onze verwachting. Van pulled pork weten we dat het lekker is, maar wie verzint om ze op Nacho’s te doen verdient een medaille. Ook de manier van bereiding konden we zeker waarderen. Dit moet wel erg langzaam gegaard zijn geweest.

Delen, delen en nog eens delen

Wij houden wel van het concept “Shared Dining” en ondanks dat Popocatepetl niet direct een type restaurant is waar alles gedeeld kan worden, kan je natuurlijk wel om extra bordjes vragen zodat je de hoofdgerechten met elkaar kan delen. Zo konden we gezamenlijk genieten van onder meer de Fajitas met gamba’s. Fajita’s zijn tarwetortillas waarvan je er bij dit gerecht 3 los meekrijgt om de met gerookte paprika aangemaakte gamba’s in te verpakken. Als je er dan ook wat guacamole, zure room  en Mexicaanse salade bij doet, heb je een heerlijk pittig comfortfood gerecht.

En wat te denken van de grotere gevulde Burrito waarvan wij de stoofvlees versie kozen. Deze tarwetortilla komt met rijst, bonen, wortel, kaas en een Mexicaanse salade. Helemaal niets mis mee.

Grote desserts

Zuinigheid is iets wat niet in het woordenboek van Popocatepetl voorkomt. Dat is vooral tekenend voor de desserts. Zowel de Cheesecake Dulce De Leche als de Tapachula waren enorm. Die laatste behoort wat extra uitleg, dit gerecht is een verrassende combinatie van een rode vruchtencompote, amandelen en kaneelijs.
Als laatste deelden we ook nog de churros erbij. Een deeglekkernij die je zowel in Mexico als dichter bij huis in Spanje op elke kaart wel ziet staan. Lekker om te dippen in chocoladesaus maar bij Popocatepetl ook nog eens met vanille-ijs geserveerd.

Onze indruk

Wij hebben een fijne avond gehad in Popocatepetl. De vriendelijke efficiënte bediening, het interieur, het eten en zeker het vermelden waar; de goede prijs kwaliteit verhouding zorgt ervoor dat wij dit restaurant een vermelding geven op onze website. Perfect na een dagje shoppen, bioscoopje of na een drankje op een van de vele terrassen welke de Oude Haven rijk is.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteitverhouding
  • Warm interieur
  • Midden in de Oude Haven
  • Vriendelijke bediening
  • Soulfood

 

Verbeterpunten