beoordeling: 7.5

Sugo Westblaak

Voorgevel sugo

Door: Jaap van ‘t Hof – 06/10/2023

Contactgegevens:

Westblaak 87
3012 KG Rotterdam
Telefoon: 010 – 341 85 22
Email: info@sugo.nl

Openingstijden:

maandag

16:00

22:00

dinsdag

16:00

22:00

woensdag

16:00

22:00

donderdag

11:30

22:00

vrijdag

11:30

22:00

zaterdag

11:30

22:00

zondag

11:30

22:00

Review

Snel, lekker en vriendelijk

Als je een wat sneller hapje wil eten wat zeker zal smaken? Dan is het verstandig om eens binnen te lopen bij een van de locaties van Sugo. Sugo, is dat niet die keten van die Italiaanse restaurantjes. Jazeker, en om alvast even elk vooroordeel weg te nemen: Een keten hoeft zeker niet slecht te zijn. Sterker nog: Sugo bewijst absoluut het tegendeel. Smakelijk eten waarbij de bediening altijd weer een hoofdrol zal spelen. Waar andere ketens mogelijk het daar laten vallen, is het Sugo die de gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan.

Meerdere locaties

Wij kozen voor Sugo aan de Westblaak. Maar als je van Sugo geen genoeg kan krijgen, er is ook nog een Sugo gevestigd aan de Aert van Nesstraat 20. Culinaire genieters die in de  Alexanderpolder of in het Kleiwegkwartier wonen hebben ook geluk. Zij kunnen respectievelijk hun maaltijden afhalen aan het Prins Alexanderplein 5 en aan de Kleiweg 110.

Hapje na de film

Tegenover Sugo is de bekende bioscoop Cinerama gevestigd alwaar wij een filmpje pakten. En wat is er fijner dat je na de film even een lekker pizzaatje kan halen bij Sugo.  Pizzaatje, want daar staan ze bekend om. Geen ronde maar vierkanten pizza’s die je in het geheel kunt bestellen, maar ook kleinere stukjes (een derde deel) waar wij groot fan van zijn. Voordeel met dit systeem is dat je verschillende pizza’s kan eten in allerlei variaties.

Wat een smaken

Uiteraard staan er bij Sugo ook diverse voorgerechten en de nodige antipasta op de kaart. Wij kozen daarentegen toch voor de stukjes pizza’s. Om dat we niet echt konden kiezen kozen we voor het menu “Keuzestress” waarbij het personeel van Sugo je helpt een keuze te maken. Wij kregen zes verschillende soorten op ons plankje: De vegetarische Caprese, de eveneens vegetarische Champignon Truffel & Mozzarella pizza, de Redefine Pulled Pork,  De Parmaham & Mascarpone, De Truffelsalami pizza en de Burrrata en Tomaat. Onze favoriet: De Redefine Pulled Pork pizza. Niet echt Italiaans, maar wel een en al smakelijkheid in deze fusion-pizza.

Top personeel

Het was niet de eerste keer dat we bij Sugo aten. En het mag nog een keer gezegd worden: De mensen in de bediening of die in de open keuken staan verdienen meer dan een pluim. Ze helpen je bij het maken van je keuze, komen meerdere malen vragen hoe het smaakt en wensen je zowel een warm welkom als een goed afscheid. Aan Engelstalig personeel ontkomen we niet meer in onze stad, maar als je zo geholpen wordt, dan is die taalbarriere – als die er al is – geen enkel probleem

Pluspunten

  • Veel keuze, groot assortiment
  • Fijne en vriendelijke bediening
  • Snel het eten op tafel, geen poespas
  • Prijs/kwaliteit meer dan in balans

Verbeterpunten

  • Afzuiging open keuken kan iets beter