beoordeling: 7

‘t Zusje

't Zusje in het Vrij Entrepot gebouw

Door: Jaap van ‘t Hof – 13/10/2023

Contactgegevens:

Vijf Werelddelen 95-101
3071 PS Rotterdam
Telefoon: 010 – 7200 899
Email:

Openingstijden:

maandag

16:00

23:00

dinsdag

16:00

23:00

woensdag

16:00

23:00

donderdag

16:00

23:00

vrijdag

16:00

23:00

zaterdag

12:00

23:00

zondag

12:00

23:00

Review

Bourgondisch genieten met vrienden

Om de jaarlijkse bijeenkomst van het bestaan van onze vakantie-vriendengroep te vieren togen we naar Rotterdam Zuid en kwamen terecht in een van de restaurants van het Bourgondisch-eten concept van ‘t Zusje. Deze restaurantketen heeft door heel Nederland tal van vestigingen: zo ook eentje in het voormalige Vrij Entrepot gebouw dat tegenwoordig de Vijf Werelddelen heet.
‘t Zusje staat voor bourgondisch eten en werkt met een concept dat je per serveer-ronde twee gerechtjes kan bestellen.

Water, brood en een snackje

Bij binnenkomst werd er tafelwater, een klein snackje in de vorm van een soort chips met een sausje en wat brood neergezet. Wel zo lekker om de eerste honger te stillen en te wachten totdat iedereen van de vriendengroep plaats had genomen. Al met al een goed begin van wat een gezellige avond zou gaan worden.

Concept rondes en gerechtjes

‘t Zusjes hanteert een concept wat we kennen uit ketens van Sushi restaurants. Elke tafelgenoot kiest uit twee gerechtjes en die vul je op een kaart in welke wordt opgehaald door het personeel die de bestelling doorgeeft aan de keukenbrigade. Voor een vastgestelde prijs betaal je dan eigenlijk net zoveel als je zou willen eten. Je zit bij ‘t Zusje overigens niet vast aan een bepaald tijdbestek. Wij kwamen om 18:00 uur binnen en mochten tot 23:00 blijven bestellen werd ons verteld. Wel zo lekker als je rustig wilt eten of als je heel veel trek hebt!

Wat hebben we gegeten?

Eigenlijk van alles…de gerechten kunnen niet aan een bepaalde keuken of bepaalde stijl worden opgehangen. ‘t Zusje heeft zijn inspiratie opgedaan in heel de wereld lijkt het wel. We aten wel een aantal keren stoofvlees gerechtjes, maar ook iets simpels als een kroketje. Ook een Ceasarsalade, een spiesje met knoflookgarnalen, de verrassende snoekbaarsfilet, Kabejauw met een gevulde ravioli en het Indonesische Rendang passeerde onze borden. Onze favoriet van de avond? Het speciale “‘t Zusje Klassiekertje“, de Ossenhaaspuntjes Thai Stijl! Alsof je op de hoek van Sukhumvit Road in Bangkok dit gerecht bij een eetstalletje hebt besteld. Echt heel erg lekker!
Nagerecht wat zeker gewaardeerd werd was de Marsmousse met witte chocosaus maar zeker ook de eenvoudige klassieke Creme Brûlée deed ons smullen.

Bediening

De bediening in ‘t Zusje is vlot en attent en daar is niets op aan te merken. Veel tijd hebben ze niet omdat in dit grote restaurant natuurlijk nog veel meer mensen geholpen moeten worden. Al met al scoort de bediening toch een dikke voldoende voor hun werkzaamheden en harde werken.

Conclusie

‘t Zusje leent zich goed voor grotere gezelschappen en levert wat ze moeten leveren voor de prijs die je betaalt. De inrichting van de zaak is prima en het eten is bij sommige gerechtjes, afhankelijk van je smaak, uitstekend te noemen. Voor ons volgende feestje houden we deze ‘t Zusje Rotterdam zeker in ons achterhoofd.

 

 

Pluspunten

  • All in concept zonder haast te hoeven maken
  • Heel veel keuze, voor ieder wat wils
  • Mooi gelegen in De Vijf werelddelen met uitzicht op de jachthaven
  • Zeer geschikt voor grotere groepen

Verbeterpunten

  • Toilet is wat lastig te vinden, bordjes zouden handig zijn