The Fish Lab

Door: Jaap van ‘t Hof – 14/01/2024

Contactgegevens:

Goudesingel 326a
3011 KJ Rotterdam
Telefoon: 010 – 310 7042
Email: info@thefishlab.nl

Openingstijden:

dinsdag

11:00

22:00

woensdag

11:00

22:00

donderdag

11:00

22:00

vrijdag

11:00

22:00

zaterdag

11:00

22:00

zondag

12:00

22:00

Review

Visje op de Goudsesingel

Op een vroege zondagmiddag wil je ook wel eens visje eten. Bij welke van al die restaurants in Rotterdam moet je dan zijn? Er zijn tegenwoordig genoeg restaurants waar vis de boventoon voert, dus zoek er maar eens eentje uit.

Als groot fan van de Goudesingel en er al een paar keer naar binnen te hebben gegluurd, viel onze keuze op The Fish Lab. Een zaak die net voor de coronaperiode open is gegaan, en waarvan we nu het idee hadden opgevat, nadat de pandemie al weer ver achter ons lijkt te liggen, deze zaak eens te gaan bezoeken.

Spik en span

Wat als eerste opvalt is die enorme vitrine waarin allemaal mooie visjes, schelp- en schaaldieren en al dat andere lekkere dat uit de zee komt, ten toon gesteld wordt. Dat is nog eens een lekkere binnenkomer. En wat ook fijn is dat alles supernetjes en schoon is in dit modern ingerichte restaurant. Dat betekent dat je de vis nauwelijks ruikt en dat is belangrijk in een viszaak. Ook de glazen die neergezet werden waaruit we bruisend tafelwater dronken zijn spik en span. Zo mooi gepoleerd komen we glazen zelden tegen in de Nederlandse horeca.

Oesters

The Fish Lab heeft oesters op de kaart en oesters is een van onze favorieten. We kunnen er zelden genoeg van krijgen. We namen een schaaltje met Gillardeau nr.4 oesters. Deze Franse oesters zijn misschien wel de bekendste die je op een menukaart tegen kan komen en dat is niet geheel onterecht. De romige en volle smaak van deze oester doen je laten dromen. Bij de oesters kwam wat balsamico-azijn die we niet helemaal konden plaatsen, maar omdat we ze altijd naturel eten maakte dat ons helemaal niets uit. Heerlijk als voorafje dus!

Poké Bowl Salmon

Op naar de hoofdgerechten voor deze middag waarbij we iets wilden eten van anno 2024. Als iets op dit moment wel in is, is het de Poké Bowl wel. De westerse variant op het Hawaïaanse Poké gerecht die bestaat uit verschillende fijngesneden ingrediënten die gescheiden naast elkaar op een sierlijke manier gerangschikt zijn en lauwwarm of koud geserveerd worden, met daaroverheen een saus.
De Poké Bowl van The Fish Lab bestaat uit onder meer zalmfilet, rijst, avocado, sojabonen, zeewier, wortel,  bosui en sesamzaad. Een gezond gerecht dat ook nog eens de smaakpapillen bij elke hap laat genieten.

The Fish Lab burger

Wellicht iets minder gezond was de keuze voor the Fish Lab burger met krokante patatjes en garnituur. Deze burger heeft een typische smaak in zich die verrassend is. We proeven diverse kruiden in de burger die niet standaard voor West Europa zijn maar meer uit de Turkse of Maghreb keuken komen. Neemt niet weg dat de combinatie van het vissige en de kruiden een prima burger opleveren die op een mooi wit broodje geserveerd wordt.

Zelfgemaakte Lion als dessert

Als nagerecht kregen we een zelfgemaakt Lion voorgeschoteld. Wat is ook al weer een Lion? Daar gaan we even duidelijkheid over verschaffen. Een Lion is een reep die  bestaat uit wafel, karamel en gepofte rijst, in een laagje melkchocolade. De reep werd in de jaren zeventig op de markt gebracht. En nu in 2024 wordt er bij The Fish Lab een zelf gemaakte versie aangeboden waaraan ook nog eens koffie-ijs, blauwe bessen, slagroom en chocolade-saus is toegevoegd. Een caloriebommetje, dat wel, maar wel eentje die niet te versmaden is. Het beste doe je net zoals wij, vraag twee lepels, deel de calorieën en geniet allebei!

Conclusie

Ondanks dat het tijdens ons bezoek niet heel druk was zijn wij van mening dat The Fish Lab op een zondagmiddag meer bezoekers mag hebben. Het personeel doet erg hun best om het naar je zin te maken. Het eten is prima te noemen zeker in combinatie met de prijs die je er voor moet betalen. Doe net zoals wij, ga eens een keer lunchen bij The Fish Lab, en geniet van een fijne maaltijd in een mooi interieur!

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Spik en span
  • Vriendelijkheid alom

 

 

Verbeterpunten

  • Geen wijnkaart (er is wel wijn overigens, maar beperkt)