Contactgegevens:
Weena 686
2012 CN Rotterdam
Telefoon: 010-430 23 33
Email: info@restaurantthemillen.nl
Openingstijden:
dinsdag
12:00
21:30
woensdag
12:00
21:30
donderdag
12:00
21:30
vrijdag
12:00
21:30
zaterdag
18:00
21:30
Review
Tegenover het Centraal Station in Rotterdam ligt het Marriot hotel. Als je in de lift op de R drukt kom je uit bij Restaurant The Millèn met 1 Michelinster.
Verjaardag
Wij waren er op vrijdagmiddag om te lunchen. We hadden wat te vieren want Jaap was jarig. Het restaurant was vol, vooral met zakenmensen. Ondanks dat bijna alle tafels bezet waren was de sfeer informeel en ontspannen. Met een zacht geroezemoes van pratende mensen op de achtergrond.
We hadden gereserveerd via Heerlijk en kregen een vaststaand menu van 5 gangen. Dit was inclusief wijnarrangement, water, koffie en thee.
Amuses en voorgerecht
We trapten af met 2 amuses om de smaakpapillen te prikkelen. De eerste was met Quinoa en de tweede met spareribs van het Iberico varken.
Het voorgerecht met tonijn, mierikswortel en crème fraiche werd begeleid met een Grauer Burgunder. Het zuur van de wijn paste perfect bij het vettige van de tonijn. Een mooi evenwicht.
Twee soorten Kabeljauw op een bord
Bij de 2e gang stond er Skrei (winterkabeljauw) met hollandaisesaus, gepofte knoflook en gekaramelliseerde ui op het menu. De zachtheid van de skrei die een subtielere smaak heeft dan de gewone kabeljauw ging goed samen met de Garnagega Veneto uit het gebied waar ook de Amarone vandaan komt.
Bavette doet het goed met de Tempranillo
Voor het hoofdgerecht stapten we over op de rode wijn. Een Temperanillo uit de Rioja in Spanje. Deze wijn past uitstekend bij rood vlees. En dus ook bij de bavette met gnocchi, spruitjes en knolselderij.
Smakelijk tussengerecht
Na het hoofdgerecht volgde een tussengerecht met kaas. Uit Zwitserland. De naam van de kaas heb ik niet onthouden. Deze kaas werd geserveerd met appel en kataifi (Grieks draadjesdeeg). De Pineau de Charentes sloot hier goed bij aan.
Dessert en friandises
Het dessert bestond uit chocolademousse, granache van melkchocolade en granaatappel. Daarbij dronken we een Vino e visceola.
Bij de koffie en jasmijnthee mochten de friandises natuurlijk niet ontbreken. Madeleine van chocolade, marshmellow en fiorentina van met chocolade. Een fijne afsluiting van een heerlijke middag.
Passie
Zoals je van een sterrenrestaurant mag verwachten was de bediening goed en attent. De sommelier van dienst sprak met passie over de wijnen die hij serveerde. Dat vinden we leuk als iemand echt passie uitstraalt. We maakten nog even van de gelegenheid gebruik om de vragen of hij nog een wijnadvies had voor Kroatië (onze vakantiebestemming deze zomer). Hij wist ons te vertellen dat ze in Slovenië fantastische oranje wijnen maken. Dat wisten we niet. We maken zeker deze zomer een tussenstop in Slovenië.
The Millèn ligt op een iconische plek met uitzicht op het fenomenale CS. Alleen al voor het uitzicht zou je een keer naar The Millèn moeten gaan.
Pluspunten
- The Millèn is goed in het verwennen van haar gasten
- Goede paring van spijs en wijnen
- Attent personeel
- Passie voor wijn