Verhip

Interieur van Verhip

Door: Jaap van ‘t Hof – 24/01/2023

Contactgegevens:

Sint-Jobsweg 21
3024 EH Rotterdam
Telefoon: 010 – 476 6869
Email: info@verhiprotterdam.nl

Openingstijden:

maandag

10:00

23:00

dinsdag

10:00

23:00

woensdag

10:00

23:00

donderdag

10:00

23:00

vrijdag

10:00

23:00

zaterdag

12:00

23:00

zondag

12:00

23:00

Review

Zichzelf gebleven

Wil je op een doordeweekse avond in een heerlijk havencafé een hapje doen. Dan moet je eens neerstrijken bij Verhip aan de Sint-Jobsweg gelegen tussen de de Schiehaven en de Sint-Jobshaven.Van het gebied waar vroeger veel bedrijvigheid was, waar de rauwe randjes van een havenstad goed tot hun recht kwamen is het nu een hippe bedoeling geworden. Het Lloydkwartier en de Mullerpier, voorheen bekend van kranen, grote boten en noeste arbeiders is inmiddels behoorlijk gegentrificeerd. Niets meer van dit alles, wel creatievelingen, hippe mensen en kantoorpanden en heel veel dure appartementen.
Eetcafé Verhip trekt zich daar helemaal niets van aan. Het is gewoon zichzelf gebleven. En dat is goed om te noteren

Rijke geschiedenis

Het gebouw waarin Verhip gevestigd is bestaat bijna 100 jaar. In 1928 werd het uit de grond gestampt en zou al die arbeiders moeten voorzien van hun kruidenierswaren. Een kruidenier bleef het niet. Vlak voordat de de Tweede Wereldoorlog uitbrak kwam er een café in het pand. Op de website van Verhip lezen we daarover het volgende: “Het café werd een ware trekpleister voor havenarbeiders, zeemannen, lichtekooien én Rotterdammers die net hun emigrerende familieleden hadden uitgezwaaid.”

Aan de stamtafel

Ik had niet gereserveerd, er vanuit gaande dat een dinsdagavond niet zo druk zou zijn. Dat viel wat tegen (of mee 🙂 ). De zaak zat om half zes ‘s middags zowel binnen als buiten helemaal vol. Buiten weliswaar onder de heaters, dat moet er even bij vermeld worden, want het bezoekje was in januari. Desondanks kregen tafelgenoot en ik door de vriendelijke bediening een plaatsje toegewezen aan de enige overgebleven stamtafel. Volgende keer dan toch maar even reserveren.

Goedkope biertjes

Waar de inflatie een vaasje bier in sommige café’s van Rotterdam al richting de 4 euro koerst, lijkt Verhip daar vooralsnog gelukkig niet aan mee te doen. Een vaasje Hertog Jan Pils is voor 3 euro verkrijgbaar. In het Rotterdam van nu, kunnen wij stellen, is dat een hele schappelijke prijs.

Eten zoals dat hoort in een eetcafe

Bij Verhip wisselt het menu met enige regelmaat. Daarom staat er ook geen menukaart op hun website. In het eetcafe is er uiteraard wel eentje en als je niet van de kaart wil eten dan kan je op een groot krijtbord lezen wat men allemaal serveert.

En dat is niet een al te lastige boodschap: Een visje, een vegetarische optie en hetgeen waar wij voor gingen: De saté en de hamburger. Beiden worden aan tafel gebracht met garnering en krokante patatjes. En de prijs? Prima, ver onder de 20 euro. Waar vind je dat nog? En moet Verhip dan inboeten op kwaliteit? Helemaal niets daarvan!! . Het is gewoon wat je denkt te krijgen en dat krijg je dan ook.

Groot terras

Zoals al verteld, heeft Verhip een mooi buiten: Een schitterend terras waar je vanaf het voorjaar heerlijk je drankje kan doen of kan genieten van een lunch. Uit eigen ervaring weten we dat het daar heerlijk toeven is in de luwte van de havens om je heen. Ook het publiek is erg leuk. Echte Rotterdammers, toeristen, zakenmensen, en nog veel meer van dit alles.

Pluspunten

  • Mooie en authentieke havensfeer
  • Mooie mix van mensen
  • Bediening is top!
  • Schappelijke prijzen en goede prijs/kwaliteit-verhouding

Verbeterpunten

Te weinig parkeerplaatsen voor de fiets