beoordeling: 7.5
Type bar: stadsbar

Bar Benthuis

Het interieur van Bar Benthuis

Door: Jaap van ‘t Hof – 21/10/2023

Contactgegevens:

Benthuizerstraat 35b
3036 CB Rotterdam
Telefoon: 06 – 253 52 711
Email: drinken@barbenthuis.nl
Wijk: Oude Noorden

Openingstijden:

dinsdag

13:00

01:00

woensdag

13:00

01:00

donderdag

13:00

01:00

vrijdag

13:00

01:00

zaterdag

13:00

01:00

zondag

13:00

22:00

Review

Je Bent Thuis bij Benthuis

Zo kunnen we het wel een beetje omschreven toen we op een zaterdagmiddag even een drankje gingen doen. Een warme bar die aandoet als een soort huis van de wijk, maar zeker niet alleen is ingericht op de locals van het Oude Noorden. Aan de mooie toog valt ons oog direct op de mooie foto van de Amerikaanse filmster Jayne Mansfield die in een ver verleden de aftrap deed van Sparta – DOS. De eigenaar van de zaak werd er mee verrast toen hij de zaak in 2019 opende. Met zo’n prachtige foto in je zaak sta je natuurlijk direct met 1-0 voor!

Diverse bieren op de tap

Bar Benthuis heeft diverse bieren in het assortiment, waarvan we er negen op de tap telden. Wij namen een pils van Swinckels en een Weizen van Weihenstephaner. We hadden er nog best wel een paar meer willen nemen, waaronder een mooi glas donker Davobier uit Deventer, maar soms moet je het bij slechts een type bier laten als je nog verder op stap moet 🙂

Ook volop wijn bij Bar Benthuis

Naast al die mooie bieren heeft Bar Benthuis ook volop wijn voor je op het menu staan. Maar liefst 13 wijnen zijn verkrijgbaar en allemaal per glas bestelbaar. Wel zo lekker als je niet direct een hele fles wil bestellen en de nodige variëteit wil ervaren.

Om de honger te stillen

Al die lekkere drankjes zullen je wellicht een beetje hongerig maken. Daaraan is gedacht door Bar Benthuis. Je kan diverse borrelhapjes bestellen, maar de specialiteiten zijn de verse soep en de tosti. In de nabije toekomst wil Bar Benthuis zich nog iets meer gaan richten op het eten. Een oven, vertelde de eigenaar, is al besteld.

Mooi terras en fijne inrichting van het cafe

Bar Benthuis beschikt over twee terrassen omdat het pand op de hoek zit van de levendige Benthuizerstraat en de Bloklandstraat. Dat betekent dat je in de middag lekker in het zonnetje kan zitten aan de Bloklandstraat en als het in de zomer te warm wordt je kan verkassen naar het andere terras. Uiteraard bieden de zonneschermen ook de nodige schaduw.
Wil je gewoon lekker binnen zitten dan zal de inrichting van Bar Benthuis je verrassen: er zijn diverse zitjes, hoekjes en niveau’s waardoor een ieder zijn favoriete plek kan vinden. Kroonjuweel is de biertank van Cornet. Je zou zo’n tank in de kelder van een cafe verwachten, maar door de afwezigheid van zo’n kelder staat die gewoon in het cafe. Maar dat maakt het juist zo leuk, net even anders!

 

Pluspunten

  • Ruime sortering (tap)bieren
  • Maar liefst 13 wijnen per glas bestelbaar
  • Leuke terrassen
  • Echt stadspubliek

Verbeterpunten

  • Let op het afstapje in het toilet