beoordeling: 8
Type bar: koffiebar

Man met Bril koffie

Overzichtfoto Man met Bril Koffie

Door: Jaap van ‘t Hof – 21/10/2023

Contactgegevens:

Vijverhofstraat 70
3032 SN Rotterdam
Telefoon: 010 – 307 2855
Email:
Wijk: Agnesiebuurt

Openingstijden:

maandag

07:00

17:00

dinsdag

07:00

17:00

woensdag

07:00

17:00

donderdag

07:00

17:00

vrijdag

07:00

17:00

zaterdag

08:00

18:00

zondag

08:00

18:00

Review

Bestaat de perfecte koffie

Op advies van een goede vriend gingen we langs bij Man met Bril Koffie. Een ontbijt- en lunchzaakje in de Agnesiebuurt waar  je de perfecte koffie zou kunnen krijgen. Nu krijgen we wel eens meer tips binnen, maar van een zaakje dat je speciaal moet bezoeken vanwege de excellente koffie, dat soort tips zijn uitzonderlijk. Daarnaast hadden we bij diverse restaurants wel eens koffie van het eigen merk van Man met Bril gedronken en dat maakte ons alleen maar meer nieuwsgierig om eens langs te gaan. Inmiddels weten we dat de perfecte koffie bestaat: Je kan hem drinken in de Vijverhofstraat.

Onder het oude spoorviaduct

Man met Bril koffie is een van de vele zaakjes die hun intrek hebben genomen onder het oude spoorviaduct de Hofbogen dat vroeger Station Hofplein met Den Haag CS verbond. In 2010 reed er voor het laatst een metro van de Randstadrail overheen waarna de bogen getransformeerd werden tot een hippe en culturele as die zich dwars door het Noorden van de stad ontpopt. Als alle plannen doorgaan wordt dit gebied nog veel verder ontwikkeld en kan het mogelijk net zo populair worden als de High Line in New York.

All Day Breakfast & Lunch kaart

In deze karakteristieke koffietent kan je perfect lunchen en ontbijten. De hele dag is deze zaak hiervoor geopend. Dus wil je een gepocheerd eitje met een advocaat of een croissantje met jam en dat om drie uur ‘s middags? Dan is dat geen enkel probleem. Wel zo handig als je het de avond ervoor wat laat hebt gemaakt en zelf geen zin hebt om te koken. De menukaart kan je hier bekijken

Warme dranken

We bestelden een heerlijke Jasmijn thee en uiteraard een koffie. Gekozen werd de Espresso Machiato die gemaakt is van El Corazal bonen uit Colombia. Het bijgevoegde kaartje leerde ons dat deze koffie, die in het pand zelf gebrand wordt, smaken van pruim, rozijn, bessen en melkchocolade heeft. We moeten bekennen dat wij, niet-koffie-kenners, dit er niet allemaal uit hebben kunnen halen, maar de smaak was overweldigend en zoals eerder in dit stukje geschreven de perfecte koffie! Hulde!

Zoete dingen voor erbij

Naast ontbijt en lunch heeft Man met Bril Koffie ook  de nodige zoetigheden die zich goed laten combineren met een bakje koffie of thee. Zo namen wij de Chocolate Cheesecake en de Pecan Bar die precies pasten bij onze warme drankjes.

Hoe is de sfeer?

Net zoals we dat vaker zien in dit soort hippe en creatieve buurten is er een jong publiek aanwezig. Er is een tafel waar je je laptop kan aansluiten en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. De aanwezigheid van jonge mensen zorgt zeker niet voor drukke bedoeling, de sfeer is uitermate ontspannend en relaxed. Heb je dus de tijd, ben je in de buurt en wil je een echt lekker bakkie koffie drinken, schuif dan eens aan bij Man met Bril koffie.

Pluspunten

  • Perfecte koffie
  • Gratis water
  • Creatieve en ontspannende sfeer
  • Goede prijs-/kwaliteit verhouding
  • Heel de dag ontbijten en lunchen

Verbeterpunten

  • Er is geen menukaart en geen barcode om te scannen om het menu te bekijken