beoordeling: 7.5
Type bar: bruine kroeg

Belgisch Biercafe Boudewijn

Interieur van Belgisch Biercafe Boudewijn

Door: Jaap van ‘t Hof – 27/11/2022

Contactgegevens:

Nieuwe Binnenweg 53a-b
3014 GD Rotterdam
Telefoon: 010 – 436 3562
Email: info@bbcboudewijn.nl
Wijk: Oude Westen

Openingstijden:

maandag

14:00

01:00

dinsdag

14:00

01:00

woensdag

12:00

01:00

donderdag

12:00

01:00

vrijdag

12:00

02:00

zaterdag

12:00

02:00

zondag

12:00

01:00

Review

Voor een heerlijk biertje tussendoor

We hebben dit cafe eigenlijk veel te lang links laten leggen. Zonde, want we wisten niet dat we zo’n mooi cafe met heerlijke bieren midden in het centrum van de stad tot de geneugten des levens van de Rotterdammers behoorde. Nu we erachter zijn dat je op elke willekeurige dag een heerlijk biertje tussendoor aan de toog van het Belgisch Biercafé Boudewijn kan halen, zijn we om.

Van de tap

Uiteraard tappen ze bier bij Boudewijn, waaronder een aantal mooie van de tap. Hiervan worden er weer een aantal gebrouwen door hofbrouwerij Brewpub. Deze brouwerij, die door de Reijngoud horecagroep toebehoort, brouwt heerlijke biertjes aan de Vijverhofstraat. Bij Boudewijn namen wij van het huismerk Reijngoud een tripel. Dit biertje is te krijgen in zowel een klein tapje als een halve liter. We proefden in dit biertje werkelijk van alles. Van citrus tot aan iets van koriander. Maar of een echte bierkenner dat ook zo proeven?

Daarnaast kwam er een La Chouffe Nice van de tap. Dit Belgische bier dat door de bekende brouwerij La Chouffe uit de Ardennen wordt gebrouwen, en bekend is van de kabouter op het etiket, werd op de perfecte temperatuur geserveerd. Wat we pas achteraf op de kaart zagen is dat dit bier een alcoholpercentage van maar liefst 10% heeft. Oppassen geblazen dus, want het is lekker doordrinkbaar en voordat je het weet bestel je er nog eentje!

Publiek

Het publiek dat in cafe Boudewijn komt is zeer divers. Allerlei pluimage voelt zich aangetrokken tot de drie verdiepingen van het donkerbruine etablissement. Studenten, toeristen en gewone Rotterdammers. Je komt ze allemaal tegen bij Boudewijn.
Een ieder wordt vriendelijk geholpen door de vlotte jonge bediening die je ook nog iets kan vertellen over een van de vele biertjes die Boudewijn schenkt.

Eten

Voor de lekkere trek is er ook een menukaart in Boudewijn voorhanden. Daar op staan typische Belgische gerechten zoals runderstoverij, garnalenkroketjes en mosselen. Daarnaast is er de dagelijkse chef-special aanwezig voor degene die gelooft in de culinaire kunsten van de chef kok. Dit alles lieten wij ons dit keer ontgaan, omdat we ergens anders die dag hadden afgesproken. Wie weet komen we nog een keer terug om ook de keuken te ontdekken.

Terras

Tijdens ons bezoek zagen we een verstokte roker op het terras bij Boudewijn zitten. Omdat het weer niet uitnodigend genoeg was om bij hem aan te schuiven kunnen we ons alleen maar voorstellen hoe lekker het daar toeven is op een zomerse dag. De Nieuwe Binnenweg is een heerlijke plaats om mensen te bekijken: zowel naar die op het terras zitten als naar diegenen die voorbij lopen!

Pluspunten

  • Heerlijke biertjes
  • Mooie mix van diverse bezoekers
  • Ruim en toch gezellig
  • Terras nodigt in de zomer uit voor mensen kijken

Verbeterpunten