Contactgegevens:
Galileistraat 15
3029 AL Rotterdam
Telefoon: 010-307 2323
Email:
Openingstijden:
maandag
gesloten
gesloten
dinsdag
gesloten
gesloten
woensdag
gesloten
gesloten
donderdag
12:00
22:00
vrijdag
12:00
22:00
zaterdag
12:00
22:00
zondag
12:00
18:00
Review
Elk jaar in september is het onze trouwdag en dat wil je natuurlijk vieren op een bijzondere locatie. Ik had gelezen dat Eaux Posse is verhuisd naar een nieuwe locatie. Namelijk naar het M4H gebied. Een gebied in ontwikkeling maar toch nog met een rauw randje.
Eaux Posse heeft sinds eind augustus een plek gevonden in het STEUR-gebouw. Het is een voormalig energiehuis uit 1930 ontworpen door Adriaan van der Steur. Deze Rotterdamse architect heeft ook Museum Boijmans Van Beuningen, het Oogziekenhuis, de Maastunnel-gebouwen, het Erasmiaans Gymnasium, en ontworpen. De stijl van deze gebouwen zie je ook terug in het STEUR-gebouw. Het museale pand is dus een perfecte locatie voor Eaux Posse waar kunst en goed eten samenkomen.
Het was een kleine zoektocht naar de ingang maar eenmaal gevonden loop je door de tuin (waar je ook kunt eten) het restaurant binnen. De inrichting is industrieel met ‘kantine’ tegels maar door de met de wit linnen gedekte tafels en de houten stoelen voelt het warm aan. Er is voldoende ruimte tussen de tafels. Dat vinden wij altijd een pluspunt.
De ruimte is groot waardoor er ook voldoende ruimte is voor de fotokunst.
Het concept qua eten is hetzelfde gebleven. Gerechten op voorgerecht formaat die je kunt delen, maar dat hoeft niet. Als je niet kunt kiezen is er ook de mogelijkheid om een menu te kiezen. Wij kozen voor losse gerechten.
Fijne aftrap
Omdat we iets te vieren hadden trapten we af met bubbels. Een Cremant met oesters. De oesters waren vol van smaak. Een fijne aftrap van een heerlijke zondagmiddag.
Op de wijnkaart stond een ruime selectie aan wijn waaronder ook natuurwijnen. Wij kozen voor een Spaanse Chardonnay uit Penedés van Jean Leon. Deze stevige maar frisse wijn paste goed bij de volgende gerechten.
De gerechten
Bij alle gerechten werd telkens gevraagd of we zuurdesembrood met een goddelijk lekkere gerookte prei-olie wilden hebben. Daar konden we echt geen “nee” tegen zeggen. Iets van hoe krijg je zoiets moois en simpels op tafel dan een tien met een griffel verdient!
Coeur de Boeuf en Ceviche van Makreel
Als eerste gang stonden Coeur de Boeuf tomaten op het programma. Deze kwamen samen met met een basilicum crème, zeekraal, zonnebloempitten en gerookt zeezout.
Omdat de gamba’s op waren kregen we als vervolg gerechtje een ceviche van makreel met kappertjes en gember. Wow! Wat een mooie zuren en wat lekker kan makreel zijn als het daar in is ingelegd.
Gerookte pompoen met plantaardige feta
Vervolgens kwam de gerookte pompoen, geserveerd op mole met plantaardige feta en zonnebloempitten. Dat je het vettige en zoute gehalte van een feta kan bereiken op basis van plantaardige producten is absoluut klasse. Net anders, maar zeker niet minder dan het origineel. Veganisten, vegetariërs, maar ook vlees- en viseters kunnen nooit ontkennen dan louter plantaardig voedsel geen top kan zijn.
Surprise
Omdat we even moesten wachten op het hoofdgerecht werd ons een tussengerecht aangeboden van groene asperges, gepofte knoflook met rode peper en venkel. Een gerechtje met behoorlijk wat pit, maar zeker even een welkome wisseling van de wacht in het culinaire festijn tot dusver.
Zeebaars
De zeebaars uit de oven gevuld met citroen, knoflook, tijm geserveerd met een venkelsalade was uiteindelijk meer dan het wachten waard. Helemaal gaar tot op de graat waarbij je bij elk hapje hoopt dat die toch nog iets groter is dan het toch al forse formaat van deze rover uit de Noordzee.
Kaas, Port en nagerecht
Het kaasplankje met een 10 jaar oud glaasje port was top. Net zoals de feestelijke Dark chocolate soufflé met koffie ijs. Als je dan wat te vieren hebt dan mogen deze twee gangen niet ontbreken.
Uiteindelijk sloten we met koffie en thee een heerlijke middag af. Op een rustig tempo werd het eten geserveerd waardoor het etentje middag-vullend was. Dat was prima want we hadden geen haast. Omdat het niet druk was voelde het als private dining wat trouwens ook tot de mogelijkheden behoort. De bediening is warm en persoonlijk.
Zoals we gewend zijn bij Eaux Posse is het eten van hoge kwaliteit met verrassende combinaties. We komen zeker nog een keer terug op deze geweldige locatie.
Pluspunten
- Originele locatie
- De eigenaar en het personeel geven je veel persoonlijke aandacht
- Het eten is verrukkelijk. De gewaagde combinaties werken als een magneet op liefhebbers van het betere culinaire segment
Verbeterpunten
- Ingang van het pand is wat lastig te vinden (hier wordt aan gewerkt)
- Beperkte openingstijden (Rotterdam verdient 7 dagen per week een restaurant van dit type!)
- Het merk thee mag ietsje meer premium zijn.